De prachtige omgeving van Park Florinata

Natuurlijk is er in de prachtige omgeving van ons park genoeg te beleven! Met een steenworp op de veluwe en in de buurt bij de leukste restaurants. In het onderstaande overzicht krijgt u een goed beeld wat er onder meer allemaal te doen is.  

Ontdek Voorthuizen: het charmantste dorp van Gelderland

Park Florinata bevindt zich onder de rook van het charmante Voorthuizen, een 10.000 inwoners tellend dorpje in Gelders Vallei. Dankzij deze locatie liggen we ook op een steenworp afstand van de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Daarnaast bestaat het dorp bekend als een van de meest gastvrije dorpen van ons land – eentje met een charmant, gezellig centrum, allerlei leuke accties en diverse, goed aangeschreven restaurants.

De mooiste plekken in de omgeving van Voorthuizen

Voorthuizen zelf is al prachtig, maar de omgeving van Voorthuizen is haast nóg mooier. Dit is niet alleen te danken aan de nabijheid van natuurgebied De Veluwe, maar ook aan de leuke steden in de omgeving. Denk hierbij aan Barneveld, Apeldoorn, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk en Elburg. Hiernaast zijn er ook diverse uitjes en attracties, zoals Ouwehands Dierenpark in Rhenen, het Zandsculpturenfestijn in Garderen, het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur, Dierenpark Amersfoort, de Oud Veluwse Markt in Barneveld en nog veel meer.

Omgeving

Zeumeren

Heb je zin om een dagje gewoon lekker te ontspannen en aan het water op het strand te liggen? Dan biedt recreatieplas Zeumeren de ideale

Meer informatie »

Wat is er allemaal te doen in de omgeving van Voorthuizen? Onze favoriete uitjes

In en rondom ons vakantiepark in Voorthuizen is er een hoop te doen. Al deze plekken, activiteiten en uitjes zijn gemakkelijk te bereiken vanaf uw chalet op Park Florinata, zowel met de auto als met de (elektrische) fiets. Onze tips:

1. Wandelen of fietsen op de Veluwe

Als de Veluwe ergens om bekend staat, is het wel diens prachtige netwerk van wandel- en fietsroutes. Neem bijvoorbeeld de ‘West-Veluwse variatie’, een prachtige, 66 kilometer tellende fietsroute die je langs bos, weilanden, diverse dorpscentra en prachtige monumenten brengt. Deze fietsroute is perfect voor zowel normale fietsen als e-bikes en kan beide richtingen worden opgefietst. Wandelen kan natuurlijk ook: doe bijvoorbeeld een Rondje Barneveld, wandel langs het befaamde Radio Kootwijk of bewonder het prachtige Loobos tijdens een bescheiden, 6 kilometer lange wandeltocht. Kortom, opties genoeg!

2. Bezoek Amersfoort, Barneveld of andere historische stad

In de omgeving van Voorthuizen vindt u tal van mooie, historische steden. Deze zijn leuk om een keer een dagje te bezoeken. Onze aanraders? Amersfoort is een grote favoriet, maar ook Barneveld, Harderwijk, Elburg en Apeldoorn zijn erg leuk. Hier kunt u heerlijk door historische straatjes slenteren, markten bezoeken of simpelweg op een terrasje zitten. Wel is er één nadeel: deze steden bereikt u het makkelijkste met de auto. Maar houdt u van fietsen, dan kunnen deze steden ook een mooie tussenstop zijn tijdens een fietstocht met de e-bike.

3. Restaurants in Voorthuizen: lekker uit eten

In Voorthuizen kunt u heerlijk uit eten, niet alleen ‘s avonds, maar ook voor de lunch. In het centrum vindt u diverse gezellige restaurants met heerlijk eten en gastvrij personeel.

4. Museum, dierentuin & nog meer activiteiten

Toe aan iets anders? Dan zijn er in de buurt van Voorthuizen ook nog diverse ‘alternatieve’ uitjes en activiteiten. Neem bijvoorbeeld Ouwehands Dierenpark in Rhenen, een van Nederlands meest populaire dierentuinen. Andere aanrader voor een dagje uit is het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur of ‘Het Aardhuis’, het historische bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo. Hier kunt u prachtig wandelen en ziet u naar alle waarschijnlijkheid veel wild, waaronder edelharten en damherten. Verblijft u ‘s zomers op Park Florinata? Dan kunt u ook gewoon aan dagje aan het water liggen bij recreatieplas Zeumeren.

Voorthuizen: de ideale plek voor uw eigen chalet

Kortom, Voorthuizen en daarmee Park Florinata is dé ideale plek voor een chalet. Hier kunt u heerlijk tot rust komen, genieten van de natuur en de hectiek van het dagelijks leven achter u laten. In ons vakantiepark in Voorthuizen staan dan ook gastvrijheid en rust centraal.

Benieuwd naar ons aanbod? Neem dan vooral een kijkje! Ook kunt u altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over ons park, onze chalets of over wat er allemaal te doen is in de buurt van Voorthuizen.ons 

Veelgestelde vragen

Wat is er mooi aan de veluwe?

De veluwe heeft veel verschillende landschappen. Zo zijn er bossen, kleine meren, hieden en de grootste zandverstuivingen van Europa. Dit maakt de veluwe uniek. Het park herbergt ook vier van de ‘’big five’’ van Nederland: edelherten, wilde zwijnen, ree en bevers.

Wat is een voordeel van de omgeving van Park Florinata ten opzichte van andere parken?

Een voordeel van park florinata is dat het rust én activiteit biedt. U kan de prachtige Veluwe verkennen met wilde dieren en schilderachtige dorpjes. Ook is er bij Garderen een klimbos aanwezig. Paleis het Loo, de Apenheul en het Dolfinarium zijn ook dichtbij, en golfliefhebbers kunnen op 2 kilometer afstand van het park een balletje slaan.

Wat ligt er in de buurt van de veluwe?

Het bekende Kroller-muller museum, dat een van de grootste collecties van Van Gogh herbergt, ligt in de Hoge Veluwe. Ook Paleis het Loo, de apenheul en charismatische dorpjes als Hattem en Harderwijk liggen in de buurt.

Wat is de beste hike route van de veluwe?

Het Veluwe Zwerfpad is de bekendste route van de veluwe. Het is een ruim 200 kilometer lange route die in delen afgelegd kan worden. Er zijn ook kleinere routes, zoals het Boswachterspad Kootwijk (10km) of het Loobrinkerpad (7km)