Recreatiewoning kopen op de Veluwe

Recreatiewoning kopen op de Veluwe? Stelt u zich eens voor dat u ‘s ochtends wakker wordt en met een kopje koffie de tuin van uw eigen chalet in stapt. Overal om u heen bomen en natuur, vogels tjirpen vrolijk, de zon schijnt lichtjes door de bomen. Wat wilt u nog meer? Op park Florinata op de Veluwe kunt u uw eigen vakantiewoning kopen. Een heerlijke plek in Gelderland om even terug te trekken en te genieten van wat de natuur zoal te bieden heeft. Bekijk het aanbod of neem contact op voor meer informatie over het kopen van een vakantiewoning. We heten u en uw gasten graag van harte welkom op Park Florinata.

Voeg je koptekst hier toe

Huur of Koop
kavel?

Recreatiewoning op de Veluwe te koop: het aanbod

Wij bieden verschillende recreatiewoningen op de Veluwe te koop aan, waaronder chalets. Een chalet is een type vakantiehuis dat erg lijkt op een stacaravan. Echter is het verschil tussen een chalet en een stacaravan dat een stacaravan verrijdbaar is, en een chalet niet. Een chalet is doorgaans wat groter en luxer dan een stacaravan en beschikt over meer comfort, onder andere in de vorm van verwarmingsvoorzieningen. Zodoende is een recreatiewoning in de vorm van een chalet ook in de herfst- en wintermaanden comfortabel te bewonen.

Omdat we zo veel verschillende chalets op de Veluwe te koop aanbieden in verschillende prijscategorieën, is de kans groot dat er een chalet te koop staat dat aan uw wensen en budget voldoet. Omdat het aanbod divers is en we het vakantiepark en de vele chalets graag laten zien, raden we bij interesse in het kopen van een chalet aan om contact op te nemen met eigenaresse Suzanne van Uffelen.

Financiering van een recreatiewoning

Vandaag de dag komt het steeds vaker voor dat men een recreatiewoning op de Veluwe wil gebruiken als hoofdverblijf, of een chalet of een vakantiehuis op bijvoorbeeld de Veluwe wil kopen als tweede woning. Of u permanent in een vakantiehuis mag wonen bepaalt de gemeente, schrijft de Rijksoverheid. Het verkrijgen van een hypotheek op een recreatiewoning op de Veluwe is niet zo gemakkelijk als in het geval van een standaard woning. Volgens de Hypotheker moet u bij een hypotheek voor een chalet rekening houden met een aantal aspecten. Zo is een de hypotheekrente in het geval van een recreatiewoning niet aftrekbaar en kunt u mogelijk geen 100% financiering krijgen. Om een chalet op de Veluwe te kopen moet u in veel gevallen eigen geld inleggen.

Recreatiewoning kopen op de Veluwe: privé of als investering

Wanneer u ervoor kiest om een recreatiewoning op de Veluwe te kopen, kunt u deze vakantiewoning in de natuur voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kunt u ervoor kiezen om het chalet geheel privé te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens vakanties of weekenden, of als tweede woning. Het is echter ook mogelijk om de woning op de Veluwe te kopen en deze vervolgens volledig voor verhuur aan te bieden. Op deze manier ontvangt u een interessant rendement. Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie tussen eigen gebruik en verhuur. Op deze manier bepaalt u wanneer u het vakantiehuis zelf wilt gebruiken en wanneer u het chalet zelf gebruikt.

De Veluwe

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen ervoor om een vakantiewoning te kopen in deze regio. De Veluwe is namelijk niet voor niets een van de prachtigste regio’s van Nederland. U kunt hier genieten van prachtige landschappen, bossen, natuurgebieden, gezellige dorpen en steden. Ideaal voor de natuurliefhebber! Er is in de omgeving veel te ondernemen. Zo kunt u natuurlijk heerlijk wandelen door de natuur, maar ook culturele uitstapjes maken. Denk hierbij aan een bezoek aan het Kröller-Müller museum, het Nationaal Park de Hoge Veluwe of een leuke dag voor de kleineren onder ons bij pretpark Koningin Julianatoren in Apeldoorn. In de omgeving van Voorthuizen ligt ook het kunstenaarsdorp Nunspeet en allerlei grotere steden, zoals Apeldoorn, Ede, Deventer en Arnhem.

Waar moet je op letten bij aankoop van een recreatiewoning?

Er zijn een aantal zaken waar u bij de aankoop van een recreatiewoning op moet letten. Allereerst is het raadzaam om het budget te bepalen, maar ook de omgeving van de vakantiewoning is een belangrijke factor. Ook de juridische regels rondom een recreatiewoning zijn van groot belang. Gelden er bijvoorbeeld bepaalde regels, welke belastingen betaalt u en welke verzekeringen zijn nodig?

Sfeervol en rustig vakantiepark

Uw vakantiewoning staat op een park in Gelderland dat rustig verscholen ligt op de Veluwe en over een rijke historie beschikt. Wat de meeste bezoekers van ons vakantiepark op de Veluwe meteen opvalt, is het feit dat de sfeer er rustig is, en dat er veel respect is voor de natuur. Door de hoge bomen en struiken, kunt u precies zien hoe de omgeving van het park door de jaren heen veranderd is. We zouden ons vakantiepark omschrijven als een oase van rust waar u in alle rust kunt ontspannen.

Neem contact op voor meer informatie

We bieden meerdere vakantiewoningen op de Veluwe te koop aan. Vakantiewoning kopen op de Veluwe? Bekijk het aanbod en vraag meer informatie aan over het chalet op de Veluwe naar wens. Heeft u een vraag aan ons, bijvoorbeeld over het kopen van een vakantiewoning of over het huidige aanbod? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug met meer informatie over een vakantiewoning of een antwoord op uw vraag. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een bezoek aan ons vakantiepark midden op de Veluwe.

Suzanne van Uffelen

Waar in Nederland mag je permanent wonen in een recreatiewoning?

U vraagt zich af waar in Nederland u permanent in een recreatiewoning mag wonen. Of u er permanent mag wonen, ligt aan het bestemmingsplan. Als een recreatiewoning de bestemming wonen heeft, mag u er permanent vertoeven. Dit bepaalt de gemeente.

Hoeveel dagen per jaar mag je in een recreatiewoning verblijven?

Hoeveel dagen per jaar u in een recreatiewoning mag wonen, is geheel afhankelijk van de regels van de gemeente waarin de recreatiewoning staat. Vraag deze informatie dus op bij de gemeente.

Waar kun je goedkoop een vakantiehuis kopen?

Er zijn verschillende gebieden waar u goedkoop een vakantiehuis kunt huren, waaronder op de Veluwe in Voorthuizen. Maar ook in de rest van het land, kunt u op verschillende plekken een vakantiewoning huren.

Wat kost een huisje op de Veluwe?

Wat een huisje op de Veluwe kost, is geheel afhankelijk van het huisje dat u aankoopt. Wanneer u bijvoorbeeld een kunststof recreatiechalet aankoopt, betaalt u een bedrag van € 139.000 kk. Neem voor meer informatie over de kosten gerust contact op.